jeannezilverenmaan@ ........gmail.com........
mob: 0622946290
tel: 0237514810
geschiedenis

Klik rechtsonder op het pijltje naar beneden te scrollen voor alle informatie.
Klik rechtsboven op de + van letter grootte om de letters te vergroten.

Jeannette Kuiper

Poppenspeelster, inspirator en initiatiefneemster, heeft al 40 jaar ervaring met het poppenspel.

Het begon in straten en op pleinen, van kerk tot kroeg en overal waar je de poppenkast kon stallen.

Met de komst van de kinderen van de poppenspeelster, ging de poppenkast eventjes de kast in en werd van straat gehaald. Al gauw werd de poppenkast in de slaapkamer opgesteld met wel 32 plaatsjes.

Later in de huiskamer met 50 plaatsen. Als sardientjes in een blik opeengepakt genoot, jong en oud van het spektakel. Het theatertje barstte uit zijn voegen.

Haarlem ontdekte een sprankelend wervend poppentheater. Er kwam een muzikant bij en licht en geluid in de poppenkast.

Ons eerste zaaltje werd afgehuurd. Vijf jaar lang in een aftandse ruimte onderin een flat gebouw. Gezelligheid moet je creëren en dat lukte.

Hierna kregen we een prachtige kans om tijdelijk drie maanden als antikraak in het "Grote Landhuis" van Landgoed Elswout ons theater op te zetten.


Met oude lappen maakten we draperieën. 48 Oude bioscoop stoelen konden we voor een 'n prikje van 'n oude bioscoop overnemen. Hiermee toverden we een van de salons om tot een poppentheater met de allure van de commedia dell arte. De drie maanden werden stilzwijgend verlengd en uiteindelijk hebben we maar liefst acht jaar hierin voorstellingen gegeven. Het poppentheater kreeg toen grote bekendheid in Haarlem en omgeving.

Wetende dat we eens het pand weer moesten verlaten, keek Jeannette goed om zich heen naar een andere geschikte plek. Er bleek een idyllische ruïne van een aardappel kelder te zijn op het landgoed.

Jeannette klom in de pen en schreef een fikse brief naar de gemeente Bloemendaal. Wonder boven wonder kreeg Jeannette een bericht terug. De gemeente vond het leuk als er in de voormalige aardappel kelder een poppentheater gerealiseerd zou worden. Zij waren bereid om al hun medewerking hieraan te verlenen. Ook Staatsbosbeheer was in zijn nopjes. Al geruime tijd wilden zij de aardappel kelder in ere herstellen en met deze nieuwe bestemming leek deze droom werkelijkheid te kunnen worden.

Poppentheater de Zilveren Maan werd een eenmanszaak in 1997 en stichting "Zilveren Maan" werd opgericht.

Mede door stichting "Zilveren Maan" is het gelukt om de ruïne van de aardappel kelder van het Landgoed Elswout te restaureren en in te richten als poppentheater. Staatsbosbeheer, Poppentheater de Zilveren Maan en gemeente Bloemendaal sloegen de handen ineen. Zo kon het project praktisch en financieel gerealiseerd worden. De inrichting van het Poppentheater werd met steun van verschillende subsidies tot stand gebracht.

Met name: Gemeente Bloemendaal, VSB kunst en cultuurfonds, Prins Bernhard Anjerfonds, Ruigrokstichting, Rabobank, Stichting fonds voor de effectenhandel en niet te vergeten Jeannette Kuiper zelf.

Woensdag 21 mei 2003.

Feestelijke opening van Poppentheater de Zilveren Maan in het nieuwe onderkomen "de aardappel kelder". Onthulling van de maan door burgemeester Snoeck Schuller van Bloemendaal.

Met een sprookjeswandeling door het in glorievolle lentebloesem geurende Elswout.

Het feest werd mede door een gast optreden van Roberta Amador met 'Poppentje' opgeluisterd. Zij is reeds bekend van televisieoptredens uit het programma van vpro 's "Villa Achterwerk".Hartelijk welkom Papa's, Mama's, Opa's en Oma's! Kinderen! IEDEREEEN, hier op onze website. Jullie kunnen alvast iets van onze sfeer proeven en alle informatie vinden. Klik daarvoor links in de kolom op de titels.

Klik rechtsboven op de + om de letters zo nodig te vergroten.
--------------------------------------------------------------------------------------------

POPPENTHEATER DE ZILVEREN MAAN

Ons poppentheater bevindt zich op een unieke locatie,
namelijk in " DE AARDAPPELKELDER " op het landgoed Elswout te Overveen.


Deze ligging maakt het mogelijk om een bezoek aan het poppentheater te combineren met bijvoorbeeld een wandeling, speurtocht of picknick.
Of een arrangement met een heerlijke smulpartij bij "Het wapen van Kennermerland ". Ook wel bekend als " De Stinkende Emmer".

Het landgoed Elswout is makkelijk te bereiken en heeft een ruime parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer is er een goede verbinding.

-------------------------------------------------------------------------------------------Na een feestelijke opening met Pasen bij de appelen/perenboomgaard de Olmenhorst, is het vanaf heden mogelijk om onze voorstellingen in dit gerieflijke theatertje bij u op locatie te boeken. Vinden jullie het niet mooi geworden?
Alle voorstellingen die wij in ons vaste theater in de aardappelkelder van Landgoed Elswout opvoeren, kunnen met dit theater ook uitgevoerd worden.

Het theater is mede middels een crowdfunding tot stand gekomen. Maar liefst gesponsord door 60 donateurs. De 4 optredens op Olmenhorst, hebben met een bezoekers aantal van 300 bezoekers, ( is het niet fantastisch ) de rest van de meeste kosten kunnen opbrengen.

NU WE UIT DE KOSTEN ZIJN, WILLEN WE DAT OOK BLIJVEN!
GRAAG KOMEN WE NAAR U TOE !

In iedere ruimte vanaf 12 meter lang, 5 meter breed en 3 meter hoog of groter, kunnen wij ons theater opbouwen en een voorstelling uitvoeren naar uw keuze.Wij denken hierbij aan theaters, kleine zalen van concertgebouwen en schouwburgen, scholen, kastelen, landgoederen met koetshuizen. Maar ook voor verenigingen en clubs. Festivals! Hierboven ziet u de ruimte in de grote Boerderij van Landgoed de Olmenhorst.

Dit kan door ons te boeken via Poppentheater de Zilveren Maan, Blekersveld 22 2051NM Overveen. tel: 0622946290 of email: jeannezilverenmaan@gmail.com. Uiteraard staan wij voor u klaar met alle informatie!

1e VOORSTELLINGEN OP OLMENHORST GESLAAGD!De lancering en feestelijke opening van het reistheater tijdens de pasen zit erop. De sfeer was goed en vrolijk. Met dans en muziek van Senzala des Santos en de middeleeuwse muziek van Hannes Kuiper en Christine Peursum werd het theater onthuld. Het publiek riep enthousiast " KRUIP UIT DE KELDER ", onder aanmoediging van Hugo Pronk, die de onthulling inleidde. U begrijpt dat hier de aardappelkelder wordt bedoeld waarin wij ons vaste theatertje hebben.
De kinderen waren opgetogen. We hoorden veel positieve berichten.

Het is een heerlijk theatertje om in te spelen. Lekker ruim! Met nieuwe decors, nieuw licht en nieuwe geluid installatie ziet en klink het allemaal prachtig. Ik ben er heel blij mee en het schept meer mogelijkheden en inspiratie.

Toekomst reistheater.
Het is nodig dat wij z.s.m. met dit theatertje gaan optreden. Ook omdat we de aardappelkelder het vaste onderkomen met zijn vaste lasten willen voortzetten.Vooral natuurlijk om hier ook mooie andere poppentheaters te laten optreden en het poppenspel een hart onder de riem te steken.

Dus beleef onze voorstellingen bij u op locatie of kom naar ons poppentheater in de aardappelkelder.

Reserveren en meer info reistheater:
Dit kan door ons te boeken via Poppentheater de Zilveren Maan, Blekersveld 22 2051NM Overveen. tel: 0622946290 of email: jeannezilverenmaan@gmail.com. Uiteraard staan wij voor u klaar met alle informatie!

Reserveren en meer info aardappelkelder:
tel: 0622946290 / 0235353782
jeannezilverenmaan@gmail.com
www.poppentheaterdezilverenmaan.nlHOE GAAT HET MET HET CROWDFUNDING PROJECT ???

HARTELIJKE DONATIES DOOR 25 EXTRA DONATEURS
Sluitingsdatum 2 november voor het crowdfunding project komt steeds dichter bij.

Naast de 23 donaties sinds mijn vorige nieuwsbrief over het crowdfunding project voor het pipes en drapes systeem en het licht en geluid, hebben nog maar liefst 25 nieuwe sponsors voor dit project in de buidel getast. In totaal is er nu �1860,-bijeengebracht. FANTASTISCH!!
Hiervan hebben wij inmiddels het pipes en drapes systeem mee aangeschaft.
� 833,75 staat nog voor de aanschaf van het licht en geluid systeem op de rekening.

BESTE FAMILIE, VRIENDEN, BEZOEKERS EN ANDERE BELANGSTELLENDEN VAN Poppentheater de Zilveren Maan

IEDEREEN DIE GEDONEERD HEEFT HARTELIJK DANK VOOR DEZE GIFT!!!
Mochten er nog mensen zijn die willen doneren maar nog niet gedaan hebben.
We spreken nog over een resterend bedrag van � 1156,- wat wij tekortkomen en waarmee de licht en geluidsinstallatie mee aangeschaft kan worden.

Doneren kan nog tot 2 november. Dat is de sluitingsdatum.

Rekening: IBAN: NL36INGB0004298024 t.n.v. Stichting Zilveren Maan.

Mede met uw donaties en in de toekomst door de uitvoeringen met het reistheater, zal het voortbestaan van Poppentheater de Zilveren Maan ook in de aardappelkelder gewaarborgd zijn.

MIJN SPECIALE DANK GAAT DIT KEER UIT NAAR:

Naam:MAELCOT
Omschrijving:Gift Maelcot voor penningmeester/ vriend Stichting Zilveren Maan
Naam:K.C. HUYG E Bezoeker en vriend
Naam:LC BENJAMINS HUBRECHT Bedankt Els voor de 2e keer
Naam:IFMS ONLINE
Omschrijving:Succes. Lieve groet Iemand die mij een warm hart toedraagt
Naam:Hr P Stufkens en/of Mw S St
ufkens-van Dassen Mijn lieve buurtjes
Naam:Mw E M F Vriend Goede vriendin
Naam:Mw M M Elzenga Bezoekster en vriendin
Naam:Hr J A van Berne en/of Mw B
M M Kerkhof Bezoekers of vrienden van Zilveren Maan
Naam:M. BLOKKER Bezoeker en vriend
Naam:P P R T Kuipers en Mw C M K
uipers-van Lieshout Bezoekers of vrienden van Zilveren Maan
Naam:ERKELENS J VAN C Zoon van De grote marionettist
Naam:JANSEN A M
Omschrijving:Voor Jeanne en het Bezoekster en vriendin
Naam:A. Thijssen Lieve vriendin
Naam:C.L. SCHREUDER GOEDHEYT
Omschrijving:go tante Jeanne I 'am busy with it. Mijn petekind.
Naam:De heer A H W Noordanus Fijne vrijwilliger van het poppentheater
Naam:Mw S J M Groen-vd Linden en
/of Hr L A Groen Bezoekers of vrienden van Zilveren Maan
Naam:H C Meijer Vaste bezoekster en fan van alle voorstellingen. Doet haar kleinkinderen allemaal een groot plezier. En ons.
Naam:Hr C R Bredius Bezoeker en vriend van Zilveren Maan
Naam:Mw I Brugman Bezoeker en vriend van Zilveren Maan
Naam:Mej E Theijsmeijer
Omschrijving:erianne.theijsmeije Regelmatige bezoekster.
Naam:3D POSTERWORLD H/O VINYLGROOVE Van dat mooie bord op de gevel van de aardappelkelder
Naam:Mw J I Nieuwenhuys-Smit
Omschrijving:Succes Bezoekster en vriendin van Zilveren Maan
Naam:Mw E H L Geels
Omschrijving:Succes en groeten Mijn tennismaatje van vroeger.
Naam:M.G. WIELINGEN-STEEMAN
Omschrijving:Bijdrage crowdfundi Lekker dansen en logeren in Paramaribo.

Als alles gelukt is. Dan gaan we feesten. Staatsbosbeheer heeft nu toegezegd dat wij een voorstelling met het nieuwe reistheater in 1 van de koetshuizen mogen geven. De donateurs krijgen dan allemaal een gratis kaartje voor 2 personen inclusief gratis consumptie. Ik speel een voorstelling. En we gaan proosten en dansen op de toekomst van........

POPPENTHEATER DE ZILVEREN MAAN!

-----------------------------------------------------------

CROWDFUNDING MET VERRASSEND RESULTAAT TOT NU TOE
Nu nog het licht en de geluidsinstallatie!!Met 23 donaties heeft het crowdfunding project voor Pipes en Drapes, het licht en de geluidinstallatie al �1153,-bijeengebracht. Net genoeg om het systeem van Pipes en Drapes aan te schaffen.
Echter nu hoop ik nog via het crowdfunding project het resterende bedrag voor het licht en de geluidsinstallatie bijeen te krijgen. Helaas liet mijn microfoon het ook afweten laatst in Roermond. De microfoon die ik van de aardappelkelder geleend had en net als de rest van het licht en geluid in het keldertje al meer dan 10 jaar oud is.

BESTE FAMILIE, VRIENDEN, BEZOEKERS EN ANDERE BELANGSTELLENDEN VAN
Poppentheater de Zilveren Maan

Als alle andere nieuwsbrief ontvangers, ongeveer nog iets over de 200 contacten, met hun hand over hun hart strijken. Kan het lukken!! Het gaat per persoon om ( alle kleine beetjes helpen ) een bedrag tussen de � 5,- of � 15,- maar minder of meer mag natuurlijk ook. We spreken nog over een bedrag van � 2000,- wat wij tekortkomen en waarmee de licht en geluidsinstallatie mee aangeschaft kan worden.

Doneren kan nog tot 2 november. Dat is de sluitingsdatum.

Rekening: IBAN: NL36INGB0004298024 t.n.v. Stichting Zilveren Maan.

Mede met uw donaties en in de toekomst door de uitvoeringen met het reistheater, zal het voortbestaan van Poppentheater de Zilveren Maan ook in de aardappelkelder gewaarborgd zijn.

DOLGELUKKIG MET HET PIPES EN DRAPES SYSTEEM!

Afgelopen zondag 21 september was mijn eerste voorstelling op locatie in Roermond. Precies in de week ervoor waren de kosten voor de Pipes en Drapes gedoneerd. Vrijdag 19 september, mijn verjaardag, ja ja, meteen het systeem opgehaald. Een deel ervan kon ik gebruiken voor de open vorm van het reistheater. Hieronder een serie foto's van de nieuwe aanschaf.

foto 1: het systeem 2 weken gehuurd om uit te proberen.
foto 2: zo gaat het er ongeveer uitzien een kopie van de poppenkast in de aardappelkelder maar dan mobiel en overal opzetbaar.

MIJN SPECIALE DANK GAAT UIT NAAR:

JOOST VAN DER LINDEN Staatsbosbeheer
MENNO BRANDT Staatsbosbeheer
M.A. HELSLOOT CATALPA BOOMVERZORGING; Mark mijn echtgenoot, vriend en makker, zorgde voor het grootste deel.
G.H. PRONK ; Mijn leraar Nederlands toen, nu vriend. Samen met zijn vrouw Ybel, vriendin, poppen en schimmenspelers. Met als aanmoediging naar mij. "KRUIP UIT DE KELDER!".
M.I.KUNNEMAN-SMITH; Oprichtster van de Groene Draak. Dit is een beweging die spiritualiteit en milieubewustzijn met elkaar verbindt. Tevens schrijfster van het boek; " De komst van de Groene Draak"
FIEDEL-DIEDEL PRODUKTIES; Collega poppenspelers.
LC BENJAMINS HUBRECHT; Mijn immer vrolijke kunstenares, docent schilderen op mooie plekjes.
HR A M MOOLENAARS; Voorzitter Stichting Zilveren Maan.
C M C HELFRICH; Vriendin van poppentheater De Zilveren Maan.
Mej Y T M van REISEN; Vriendin.
Mw M J A de ZEEUW-SLOTHOUBER; Buurmeisje en vriendinnetje uit mijn jeugd.
A.R. TURKENBURG-KUIPER; Mijn lieve zus.
C L M VAN DOREMALEN; Vrienden van Poppentheater de Zilveren Maan.
Hr E M BOER en Mw M SNEEP; Vrienden op Facebook en bezoekers van de Zilveren Maan.
F. ZWEEVEL; Mijn lieve zoon.
MCL ROET CJ: LUUK EN KASPER; Fans van Poppentheater de Zilveren Maan. Hebben bijna al mijn voorstellingen gezien.
G.P. HOOGENDOORN; Bezoekers van Poppentheater de Zilveren Maan:
Mej N H M WENSINK; Bezoekers van Poppentheater de Zilveren Maan;
Mw A M HELFRICH; PR medewerkster Poppentheater de Zilveren Maan
R. VAN ZANTEN; Lieve vriend.
D.G. ZWEEVEL; Mijn dierbare dochter.
B C J MOLENSCHOT e/o E M MOLENSCHOT -van der KOLK; Bezoekers en vrienden van Poppentheater de Zilveren Maan
Mw I HUISMANS; Tennismaatje.
Mw E M BREUKER EN Hr C M KASS; Vrienden en bezoekers van Poppentheater de Zilveren Maan
AS J VAN; Mijn lieve nicht.
M.C. KUIPER mijn andere lieve zus van de Polka Dot
HEIN PIJNENBURG - Wereld Muziek School

Als alles gelukt is. Dan gaan we feesten. Nu ben ik aan het onderhandelen met Staatsbosbeheer om mijn nieuwe reistheater te mogen opzetten voor 1 keer in een ruimte van de voormalige boerderij / manege om daarin een voorstelling te geven. Of in 1 van de koetshuizen. Het is nog niet rond, dus duimen allemaal! Dat zou geweldig zijn. De donateurs krijgen dan allemaal een gratis kaartje voor 2 personen inclusief gratis consumptie. Ik speel een voorstelling. En we gaan proosten en dansen op de toekomst van

POPPENTHEATER DE ZILVEREN MAAN!

voor informatie tel. 023-5353782 of mobiel 0622946290
www.poppentheaterdezilverenmaan.nl
jeannezilverenmaan@gmail.com

Haarlem, 2 september 2014

POPPENTHEATER DE ZILVEREN MAAN GAAT OP PAD!

Hoe mooi en bijzonder de aardappelkelder het vaste onderkomen van mijn theater ook is, mijn gezicht en producties wil ik ook wel eens op andere plekken laten zien. Het aantal festivals groeit enorm en ook ik zou daar graag mijn vleugels uitslaan!

Met andere woorden in de nabije toekomst wil ik graag met mijn theateractiviteiten ook mobiel zijn. Gelukkig kan dit heel makkelijk, want er zijn handige uitschuifbare systemen (pipes and drapes), waarmee ik eenvoudig en snel een demontabel en prachtig reis poppentheater kan opbouwen.


Met dit reizend theater zal ik naast festivals ook kunnen optreden in kleine theaters, bij u op school, bij u thuis of bij u in de tuin. Binnen uw bedrijf of instelling.

Er is slechts ��n maar: een dergelijk professioneel mobiel poppentheater kost 1000 euro. Daarbij is het ook wenselijk dat er een professionele lichtinstallatie en geluidsapparatuur wordt aangeschaft.
De kosten daarvoor bedragen inclusief montage 2000 euro. Totaal kost dit prachtige mobiele theateravontuur een bedrag van 3000 euro. Helaas zijn de middelen in eigen kas hiervoor ontoereikend, vandaar dat ik met jullie hulp dit bedrag via crowdfunding bijeen wil vergaren.

Dierbare familie, liefhebbers, vrienden, volgers, trouwe fans en klanten. Ik vraag jullie hulp om deze schitterende mobiele droom waar te maken. Dit kan met een bedrag van 1 cijfer maar 2 cijfers zijn ook welkom!

Rekeningnummer: IBAN: NL36INGB0004298024 t.n.v. Stichting Zilveren Maan.

Ik stel het zeer op prijs als u bij uw donatie uw naam- en adresgegevens wil vermelden.
Wanneer het reistheater verwezenlijkt is, nodigen ik u uit voor een gratis voorstelling voor twee personen met het nieuwe reistheater op een nader te bepalen locatie. Vanwege dit heugelijke feit trakteer ik u dan ook op een lekker glaasje!

Met uw donatie geeft u de Zilveren Maan feitelijk een nieuw leven, waarvoor ik u zeer erkentelijk ben. Mede door de uitvoeringen die ik in de toekomst met het reistheater op locatie kan geven, groeit bovendien de waarborg dat ook de voorstellingen in de aardappelkelder blijven voortbestaan.

Met hartelijke groet,

Veel dank ook namens Stichting Zilveren Maan,

Jeannette Kuiper,
Poppenspeelster

Allard Moolenaars,
Voorzitter Stichting Zilveren Maan

STICHTING ZILVEREN MAAN IBAN: NL36INGB0004298024 BIC/SWIFT: INGBNL2A KVK nummer 34138940 SBI-code: 94994-

Vriendenkringen op het gebied van cultuur, fanclubs en overige kunstbevordering. Het bevorderen van het poppentheater in het algemeen als een kunstvorm waarin op toegankelijke en amusante wijze onder andere maatschappelijke thema�s worden vormgegeven; In het bijzonder tracht de stichting dit doel te bereiken door Poppentheater de Zilveren Maan, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Haarlem onder nummer 34099236 moreel te steunen.
HET ZILVERENMAAN FESTIVAL OP 23 SEPTEMBER 2012 het 40 jarig jubileum van Poppentheater de Zilveren Maan. Klik links op ZILVEREN MAAN FESTIVAL voor meer informatie over de voorstellingen, optredens en foto's. De kosten voor dit festival zijn slechts €5, per kind en €7,50 per volwassene. Hiervoor kunt u in principe naar alle voorstellingen. Hieronder een beknopt overzicht van het programma.

Het programma

11.45 uur Inloop met muziek van de Trawanten.
� 12.00 uur Opening in de Aardappelkelder met Locoburgemeester Ton Bruggeman , Bert Sliggers oud bestuurslid Stichting Zilveren Maan/conservator Teyler museum en Lydia Eiselin poppenspeelster met de voorstelling. De taart van Sjaantje Maantje. Jeannette Kuiper
� Limonade koffie thee kersenbonbonnetje snoep
In de Manege/Boerderij
� 12.20. Hannes Kuiper en Christien Peursum gitaar zang en trekzak
� 12.30 De Voorstelling Kleine Muis Zoekt een Huis door Poppentheater Dubbele Jan va 3jr.
Onder het Hooidak
� 13.10 Dok Kunneman gedichten
� 13.15 Muiten en Piraten door Johannes Sterk en Elias Tieleman
In de aardappelkelder
� 13.30 Limonade koffie thee snoep
� 13.30 Trawanten
� 13.45 Rupsje Nooit Genoeg door Poppentheater Het @pestaartje
In de Manege/Boerderij
� 14.45 Peter Stufkens gitaar en zang
� 15.00 uur Circus Topsy door Scratchmarionetten
In de aardappelkelder
� 15.35 Limonade koffie thee kersenbonbonnetje snoep
� 15.35 Trawanten
� 15.45 Capoeiradans en muziek/workshop door Senzaladesantos
Onder het Hooidak
� 16.15 Muiten en Piraten door Johannes Sterk en Elias Tieleman
� 16.30 Mamaliefde kort verhaaltje door Kitty Hieltjes
In de aardappelkelder
� 16.45 Koffie thee limonade
� 16,45 Han Kuiper en Christien Peursum gitaar zang en trekzak
� 17.00 Erpelvrouwtje en 8 kinderen door de Brabantse Katrijn Van Poppentheater Alda Loeffen
� 18.00 einde festival


23 SEPTEMBER vieren we 40 jaar POPPENKASTERIJ van Jeanne Kuiper.

Ter gelegenheid van dit feit organiseert Jeanne HET ZILVEREN MAAN FESTIVAL in en rond de aardappelkelder en de boerderij/manege van het Landgoed Elswout.


HET ZILVEREN MAAN FESTIVAL KOST �5,- PER KIND EN � 7,50 VOOR VOLWASSENEN. VOOR DIT KLEINE BEDRAG KUN JE NAAR ALLE OPTREDENS.

HET PROGRAMMA

12.00 uur:

OPENING MET LOCO BURGERMEESTER VAN BLOEMENDAAL TON BRUGGEMAN, wethouder van kunst en cultuur en BERT SLIGGERS, ex bestuurslid Stichting Zilveren Maan, conservator van Het Teylers museum.

In samenwerking met

POPPENTHEATER SPELEMENT Lydia Eiselin speelt;

DE VERJAARDAGSTAART VAN SJAANTJE MAANTJE. Een verrassing! Wat zal dat zijn??TON BRUGGEMANBERT SLIGGERS


POPPENTHEATER DUBBELE JAN

EEN HUIS VOOR MUIS

Weet je wat muis doet als zij een appel vindt die zo groot is dat die niet in haar huis past?
Ze gaat op zoek naar een nieuw huis.

Een vrolijke voorstelling met veel muziek in een verrassend decor.

Deze poppentheatervoorstelling is ge�nspireerd op het prentenboek, "Kleine muis zoekt een huis."
van Petr Hor�cek, het peutervoorleesboek van 2008.

Vanaf 2,5 jaar.

http://www.dubbelejan.nl
ANDR� @PESTAARTJE speelt RUPSJE NOOIT GENOEG (3+).

Andre gaat op zoek naar een boek en vindt het beroemde prentenboek Rupsje Nooitgenoeg van Erik Carle. Tijdens het voorlezen komt het boek tot leven.
Het rupsje eet en eet. Hij heeft nooitgenoeg. Hij eet ook nog eens het hele boodschappen mandje leeg. Rupsje Nooitgenoeg wordt groter en groter, maakt een cocon en veranderd in een wonderschone vlinder.

Een voorstelling met liedjes en met een boodschap die niemand zal vergeten: Als je groeien wilt, moet je wel goed eten!

http://www.hetapenstaartje.nl


SCRATCHMARIONETTEN

JANET CRATCHLEY SPEELT

CIRCUS TOPSY (3+)

Circusdirecteur Tommy Tops vertelt iedereen over zijn bijzondere paard Pepermunt:""Komt dat zien!" Maar Pepermunt weigert op te treden. Wat nu?? Gelukkig weten Pip de clown, Poekie de poes en een dansende theepot het publiek goed te vermaken.
En ....of Pepermunt nog gaat optreden......? Kom kijken en je zult het zien!
Circus Topsy is een vermakelijke poppenvoorstelling vol verassingen.
Voor iedereen vanaf 3 jaar.

http://www.scratchmarionetten.nlJOHANNES STERK EN ELIAS TIELEMAN


VAN MUITER TOT PIRAAT

Een handkar met een ouderwets minitheatertje erop. Stokpoppen. Twee acteurs in 17e eeuws kostuum. En Schipbreuk: het verhaal van de ondergang van VOC schip Batavia. Dan zijn er alleen nog kinderen nodig, die hun zelfgemaakte stokpop als muiter of piraat in de voorstelling mee laten spelen �n publiek zijn. Dit zijn de ingredi�nten van

�Van muiter tot piraat�, een spannend theaterstuk!.
Dit community art project is door de twee performance kunstenaars Johannes Sterk en Elias Tieleman ontwikkeld.
Want de acteurs zijn druk en iemand moet toch draaien aan de lier om het water in beweging te zetten. En als het schip op de rotsen loopt, moet dat gepaard gaan met veel gekraak en lawaai�


ALDA LOEFFEN THEATER MET POPPEN

Al vele jaren speelt Alda Loeffen theater met poppen. Zelfgemaakte verhalen of boekbewerkingen.

�Altijd met een onderwerp waar ik iets over wilde uitzoeken en zo uitgewerkt dat kleine kinderen het ook leuk vinden. Daarom zijn er altijd dieren in mijn verhalen.� Over zichzelf zegt zij: �Ik ben een boerendochter en ik woon vlakbij de boerderij waar ik ben opgegroeid. Ik zou niet kunnen leven zonder groen, bomen, weilanden, mijn Peellandschap. Het gevoel van rust, ruimte en tijd genoeg doet me goed. Dit landschap waarin ik elke dag rondloop met mijn hondje, inspireert me tot het maken van mijn voorstellingen.�

DE BRABANTSE KATRIJN SPEELT:

ERPELVROUWTJE EN 8 KINDEREN

http://www.aldaloeffen.nl

PO�ZIE en VERHAAL

SUZANNE MOOIJ en MICHAEL KAMP


Mijn naam is Suzanne
en ik schrijf gedichten om mijn emoties te vangen in de kern of er in dualistische termen mee te spelen (of zij met mij).
Dit helpt mij verwerken, mijzelf beter begrijpen en vormt een transformatie proces op zich.

Naast haar gedichten is Suzanne een ZZPer en heeft na haar opleiding tot natuurgeneeskundig therapeute haar bedrijf Massuze opgericht.

http://www.massuze.nl
BOB ELIAS

Bob is een laatbloeier, schreef vorig jaar pas zijn eerste gedicht en
was enigszins verrast dat men het niet verschrikkelijk vond. Zijn
gedichten zijn vaak een weerspiegeling van het dagelijkse leven, maar
ook een zoektocht naar de ruimte die er achter ligt.

http://www.bobelias.nlDOK KUNNEMANHeeft een schat aan verhalen, gedichten en composities. Hij schreef een in eigen beheer uitgegeven roman. Zowel zijn muzikale als literaire creaties kunnen worden omschrijven als scherp en spitsvondig, doch getooid met een knipoog naar de realiteit.
Onlangs won Dok met een excentrieke theatershow de eerste prijs in de categorie Performance bij talentenjacht Show'm.

http://www.dokkunneman.nlKITTY HIELTJES ( verhaaltje )


MAMALIEFDE

Gebruikt bij het vertellen haar lichaam als canvas terwijl ze haar verhalen schildert.


e-mail: kittyhieltjes@gmail.comGITARISTEN/ACCORDEONNISTEN/VOCALISTENSAM


Sam Saxton is een singer/songwriter die samen met haar gitaar de mooiste liedjes ten gehore brengt en hiermee vorig jaar het Haarlems Zangfestival gewonnen heeft.

http://www.samsaxton.nl
RENATE JӦRG

piano, accordion, composition, teaching
Amsterdam Area, Netherlands
Muziek
Huidig
Matroesjkadevoorstelling
, Trio d'Affaire
, Latin Adventure
Vorig(e)
Theatergroep Roosanne
, Verteltheater De Overkant
, Rode Loper Festival
Opleiding
Art Education bij Akademie der Bildenden K�nste M�nchen

Renate zet gedichten op muziek.
Veel plezier bij deze reis van Duitse Romantiek tot Dada!

Telefoon: 06-26994283
e-mail: renate.jorg@tele2.nl
http://www.youtube.com/watch?v=cTIstHqhHSw
www.matroesjkadevoorstelling.nlPETER STUFKENS

Is kunstschilder en heeft klassieke kunstenaars tot voorbeeld maar ook comics, popmuziek, punk en free jazz.
Naast zijn beeldend werk maakt Peter Stufkens ook muziek. Hij was zanger in punkrockbands als Honger en Young Hamlets, bassist bij the Bin, drummer bij Electric Hannes en manifesteert zich tegenwoordig als singer/songwriter. Hij wordt daarbij begeleidt door Eric van Drunen Littel, bekend van Studio 111 en Smalts.
Tevens maakte hij vele ontwerpen voor posters, flyers en
platenhoesjes.

http://www.peterstufkens.nlHANNES KUIPER EN CHRISTINA PEURSUM

Het werk
De zon, de zee, het strand

en alle schoonheid
bij de hand

De wolk die beweegt
een vogel die over komt

De golfslag op de kust
enzovoort.


http://www.christinepeursum.nlDe Capoeiragroep

SENZALADESANTOS


Capoeira staat bekend om zijn snelle en complexe bewegingen met voornamelijk krachtige trappen en vegen in combinatie met acrobatische bewegingen op het ritme van de muziek.

Het beoefenen van capoeira is een spel en is doorgaans niet bedoeld om je tegenstander onderuit te halen of compleet uit te schakelen. Gewoonlijk wordt er bijvoorbeeld een rasteira gebruikt om iemand neer te halen en de tegenstander vervolgens weer de tijd te geven om terug in het spel te komen.


Binnen de capoeira draait het niet alleen om vechtkunst, ook het gevoel van vrijheid, drama, muziek en sociale aspecten zijn onderdeel van het geheel. Behalve hun optreden laat de groep in een workshop samen met de kinderen zien en ervaren hoe dat gaat.

http://www.senzaladesantos.nl
DE TRAWANTEN


Weten van wanten.
Wij hebben niet echt een www-adres maar we hebben wel banden.
We komen van Banjaert op weg naar den Egmonden vanuit Brederode. We zijn reizende muzikanten. Het gemene volk vind ons leuk.
We proberen met doedels en zakken en trommels het volk tot dansen aan te sporen.

POPPENTHEATER HET @PENSTAARTJE

RUPSJE NOOITGENOEG 3-6-80JR

Zaterdag 12 oktober 11.00uur
Zondag 13 oktober 11.00uur UITVERKOCHT!!
Zondag 13 oktober 15.30 uur EXTRA VOORSTELLING

Andre gaat op zoek naar een boek en vindt het beroemde prentenboek rupje Nooitgenoeg van Erik Carle. Tijdens het voorlezen komt het boek tot leven.
Het rupsje eet en eet. Hij heeft nooitgenoeg. Hij eet ook nog eens het hele boodschappen mandje leeg. Rupsje Nooitgenoeg wordt groter en groter, maakt een cocon en veranderd in een wonderschone vlinder.

Een voorstelling met liedjes en met een boodschap die niemand zal vergeten: als je groeien wilt, moet je wel goed eten!

Een rondreizend poppentheater met een gevarieerd aanbod van kinder- en gezinsvoorstellingen, theater voor volwassenen en schoolprojecten voor het basisonderwijs.
Educatief, muzikaal, feestelijk, sfeervol en poetisch zijn een aantal kernwoorden van de voorstellingen.
objecten en figuren "THEATER VAN DE DROOM"


FIGURENPARADE
Deze vierde voorstelling van Jeroen Boerwinkel en zijn Theater van de Droom speelt zich af tussen, voor en boven de dieprode gordijnen van een klein kastje. Het is een soort parade van �sprakeloze� sprookjesfiguren die elkaar opvolgen zonder een opgelegde verhaallijn, maar uitsluitend als een aaneenschakeling van beelden in beweging. En het zijn dan juist al die wonderlijke beelden die de toeschouwers volledig de ruimte laten om hun eigen verhalen te bedenken..!
Jong en oud kunnen van dit spel met poppen en mime genieten in 3 keer 3 nummers:
Nachtvlinders, Vreemde Droom, Slaapdronken / Vogelaar, Vogels, Spin / Trol, Vingerling en Magische Mantel... Een klein uurtje uniek Figurentheater!
- Voor alle leeftijden.
- Speelduur 60 minuten.
- Idee�n, vormgeving en spel: Jeroen Boerwinkel.
- Kostuums,maskers en objecten: Jeroen Boerwinkel.
- Poppen en artistiek advies: Henk Boerwinkel.
- Assistentie: Laura Hamers.

Jeroen Boerwinkel (1968)

is de jongste zoon van de befaamde Nederlandse poppenspelers Henk en Ans Boerwinkel van het Figurentheater Triangel. In 1987 en 1988 volgt hij de Theatrale Vormingsklas in Amsterdam en specialiseert zich daarna in de bewegingsleer. Vanaf 1988 werkt hij tien jaar lang bij diverse theatergroepen, waaronder de Mimegroep Oceaan, Endemol�s Zonnebloemshow en bij de avant-garde mimespeler Will Spoor. Ook werkt hij in die periode aan diverse film- en televisieproducties mee. Sinds 1998 werkt Jeroen geheel zelfstandig en solistisch met zijn �Theater van de Droom�, een verstilde en beeldende vorm van bewegingstheater met zelfgemaakte rekwisieten, maskers en kostuums in een magische sfeer.
Ondersteund door een fascinerend geluidsdecor kunnen de voorstellingen van het Theater van de Droom worden ondergaan als een onverklaarbare visioen met de wonderbaarlijkste figuren.


Zaterdag 19 oktober 14.30 uur Figurenparade lftd: alle leeftijden
Zondag 20 oktober 14.30 uur Figurenparade lftd: alle leeftijden
Maandag 21 oktober 14.30 uur Figurenparade lftd: alle leeftijdenUITVERKOCHT!!

POPPENTHEATER DE VLIEGENDE KOFFER

MOERASSUS EN DE VERDWENEN RIVIER

Tovenaar Moerassus en het vuurdraakje Fikkie gaan op reis naar de zee om de zeemeermin Sirene te redden die door de heks Valse Line is opgesloten.

De Vliegende Koffer vliegt naar verschillende oorden en beleeft allerlei avonturen. Deze zelfbedachte verhalen en oude sprookjes worden verteld met zelfgemaakte poppen. Niet in een poppenkast maar in een decor.

De Vliegende Koffer is het reizend poppentheater van Charlotte de Lange. Van jongs af aan gek op sprookjes, verhalen en poppenspel, en stiekem altijd gebleven.

De wens is jong en oud een momentje aan de dagelijkse sleur te laten ontsnappen, even de boel de boel te laten, zorgen opzij te zetten en in een andere wereld te gluren.

Dinsdag 22 oktober 14.30 uur Moerassus en de verdwenen rivier 3,5-7jr.
Woensda 23 oktober 14.00 uur Moerassus en de verdwenen rivier 3,5-7jr.UITVERKOCHT!!
POPPENTHEATER SPELEMENT

ZOELA LEERT ZWEMMEN

Zoela de heks heeft een zeemeermin gevangen die haar zwemles moet geven.
De zeemeermin is verdrietig en verlangt terug naar de grote zee.
Gelukkig heeft Siem de kater alles in de gaten en komt alles op zijn pootjes terecht.

Voorstelling voor kinderen van 4 tot 8 jaar.Lydia Eiselin heeft samen met Jos van Herpen jarenlang opgetreden in Den Haag en omgeving.
De voorstellingen kenmerken zich door eenvoud en zijn wonderlijk hilarisch.

Donderdag 24 oktober 14.00 uur Zula leert zwemmen leeftijd va 3,5-8+
Vrijdag 25 oktober 14.00 uur Zula leert zwemmen leeftijd va 3,5-8+
POPPENTHEATER INGEBORGPOP

DRAAIORGEL DE NOTEKRAKER 4-8-100jr.

Draaiorgel de Notenkraker staat eenzaam te verstoffen.
Samen met opa reisde het draaiorgel de hele wereld over.
Nu is opa naar het bejaardenhuis en staat het draaiorgel alleen in
de schuur. Als kleindochter Lies het draaiorgel weer wil laten
draaien, ziet ze dat er een paar draaiorgelpoppen zijn verdwenen.
Ze begint met afstoffen, maar er verdwijnt steeds meer en dan
hangt er ineens een bord met daarop: 'Te koop'��
Wat gebeurt hier? Lies gaat samen met de overgebleven
draaiorgelpoppen op onderzoek uit.

Draaiorgel de Notenkraker is een vrolijke en spannende voorstelling
met veel muziek en poppen.(4+)

Ingeborg Pop wisselt in haar voorstellingen handpoppen, stokpoppen, marionetten en schimmenspel met elkaar af. Haar vormgeving en speelstijl zijn stilistisch, eenvoudig, na�ef, cartoonachtig en humoristisch. Haar voorstellingen nodigen kinderen uit tot interactie.
Goed nieuws

Vanaf heden in combinatie met een voorstelling in ons Poppentheater de Zilveren Maan. LEKKER SMULLEN ! Met het Wapen van Kennermerland

1. Het Wapen van Kennermerland ( voorheen bekend als de Stinkende Emmer).
5 minuten lopen door de prachtige weilanden vanaf het poppentheater.
A. Pannekoektheatermenu: 10 Euro per kind ( incl. pannenkoek, drankje en iets lekkers)

B. Vrije keuze uit de uitgebreide menukaart van het Wapen van Kennemerland. Met een toegangskaartje van de Zilveren Maan, krijgt u een korting van maar liefst 20%. (geldig tussen 17.00 en 19.00 uur)

En de kok vindt het een uitdaging om een heerlijke verjaardagstaart te bakken!

Prijzen zijn excl. kaartje voorstelling bij Poppentheater de Zilveren Maan.

Reserveren Voorstelling: Poppentheater de Zilveren Maan

T: 0622946290 E: klik op reserveren links in de kolom.

Reserveren Wapen van Kennemerland:

T: 023 524 05 32
 E: contact@wapenvankennemerland.nl

Klik links op agenda/speellijst voor de actuele speelagenda

Veel plezier Jeanne Kuiper